Diaspoor

Op de levensreis die ik (Willy) maak, is Diaspoor het van-zelf-sprekende vervolg op 20 jaar Tarázát Instituut. Je zou kunnen zeggen: deel II van ”Willy’s levenswerk”. Sinds ik in 1979 gestart ben met het geven van oudercursussen en individuele begeleiding, mocht ik inmiddels met duizenden mensen meereizen op hun levenspad. In wisselwerking lieten we elkaar groeien.

Daar ben ik intens dankbaar voor.

Op 21 maart 2015 heb ik het Tarázát-stokje overgedragen. Totaal onverwacht draaide toen echter de wind en blies die opeens uit een heel andere richting. Dat liet mij buigen voor een situatie in mijn leven die ik niet had voorzien. Het maakte me ervan bewust dat mijn levenswerk een vervolg moest krijgen. Zodat ik mijn talenten kan blijven inzetten.

Op reis in Turkije in november 2015 kwam ik in een bijzondere edelsteen tegen: een diaspoor / zultaniet

De betekenis van deze edelsteen werd de metafoor om in november 2015 Diaspoor in het leven te roepen; Academie voor LevensKwaliteit. Een bij mij passende naam om talenten en potentieel te blijven ontdekken en ontwikkelen en de Kwaliteit van het leven te mogen beïnvloeden.

Over mij

“Volg je hart; zonder je gezonde verstand te verliezen”.

– Willy van Vuuren –

Ik ben Willy van Vuuren (1949). Het leven heeft mij heel veel talenten meegegeven, die ik in de loop van de jaren steeds verder heb ontwikkeld en ingezet ten dienste van de mensheid.

Zo heb ik veel levensmoed, een eigenschap die mij van jongs af aan nieuwsgierig maakte naar het leven en die me bij tegenslagen de kracht gaf overeind te krabbelen en verder te gaan. Daardoor ontwikkelde ik mijn eigen-wijsheid; tot op de dag van vandaag evalueer ik regelmatig mijn normen en waarden. Dat maakt heel bewust, en zodoende durf ik de mensen die op mijn pad komen, privé of zakelijk, tegengas te geven en zelfs te confronteren als dat hen tot meer inzicht in zichzelf kan brengen. Ik maak graag mensen bewust van wat ze doen en hoe ze dat eventueel anders kunnen doen, vooral omdat dat hén iets oplevert. En dat doe ik altijd met compassie.

Daarnaast zijn mijn belangrijkste talenten mijn extra waarnemend vermogen (dat ik voornamelijk inzet bij het begeleiden van familieopstellingen), mijn humor, mijn diepgang en mijn betrouwbaarheid waarmee ik veiligheid  geef. Dat laatste betekent dat jij helemaal jezelf kunt zijn (wie anders??). Ik doe in alle gevallen mijn best jou te zien zoals je bedoeld bent te Zijn. Zodat je gaat staan om op te vallen. Dáár help ik je bij.

Al sinds 1979, toen ik begon met het begeleiden van oudergroepen, is de Individualpsychologie (A. Adler) mijn basis. Naast astrologie, grafologie, energiewerk en maatschappelijk werk ben ik in 1991 gestart met NLP-opleidingen. In 2006 kwam daar Systemisch Werk bij; de meest waardevolle toevoeging in mijn leven. Mijn kennis, kunde en (levens)ervaring zet ik tot op de dag van vandaag met veel passie en succes in.

Mijn grote dank in dezen gaat uit naar mijn mentoren: Ton de Bruijn, Eric Schneider, Anné Linden en Wibe Veenbaas.

Ik leef vanuit bewustzijn; spiritueel. Voor mij betekent dat: met al mijn wakkere aandacht aanwezig zijn bij wat de situatie NU vraagt. En beseffen dat de mens zijn oorsprong heeft in het goddelijke (of hoe dat voor jou ook heet). Voor mij staat dit los van religie. Ook al heb ik zelf een religieuze levensinstelling, ik respecteer ieders andere keuze in dezen. Mijn uitgangspunt is dat we op zielsniveau allemaal met elkaar in verbinding staan. Daarin zijn we eenheid in verscheidenheid en een organisch geheel. We kunnen elkaar niet niet beïnvloeden.

Patrick Haak

Over Patrick Haak

Ik ben Patrick Haak (1975). Ik ben de oudste zoon van Willy.

Sinds 1996 tot op de dag van vandaag ben ik werkzaam in de IT. Omdat ik vooral functies heb bekleed en bekleed waarin ik mensen te woord sta en help, speelt communicatie in mijn leven een heel belangrijke rol.

Nadat ik in 2002 de NLP Practitioner-opleiding had gedaan, had ik de smaak te pakken. Deze opleiding gaf mij zo’n heldere uitleg over de manieren waarop mensen (mis)communiceren, en tegelijk maakte ik zo’n enorme persoonlijke ontwikkeling door, dat ik hier absoluut verder mee wilde.

Ik ben achter elkaar doorgegaan met onder andere de Master Practitioner-opleiding, de trainerstraining bij Anné Linden (NYTI) en twee assistentschappen. En ook de allereerste Post Master Practitioner-opleiding in 2005 volgde ik. Het enige wat ik toen nog kon behalen, was het trainerscertificaat. Daar was ik op dat moment echter nog niet klaar voor.

Nadat ik een aantal jaren meer de focus had gelegd op mijn werk en relatie, begon het in 2008 toch weer te kriebelen. Ik ben toen nogmaals gaan assisteren bij een NLP Practitioner-groep in 2009. Het jaar daarna ging de eerste opleiding ‘Coachen en Persoonlijke Begeleiding’ van start. Omdat ik het geweldig vind om met mensen te werken, schreef ik me daar meteen voor in. En ook deze opleiding was niet alleen een enorme aanvulling op mijn professionele ontwikkeling, maar ook op mijn ontwikkeling als partner, vader, zoon, vriend, enz.

Door mijn persoonlijke levensomstandigheden heeft mijn NLP-ontwikkeling vervolgens een tijdje stil gestaan. Maar… eind 2014, na een aantal ontmoetingen met Anné Linden, kon ik het verlangen niet langer weerstaan en heb ik de knoop doorgehakt: ik wilde NLP-trainer worden.

Het is geweldig  om voor een groep mensen te staan die allemaal geïnteresseerd zijn in communicatie en ontwikkeling, en om daar een bijdrage aan te kunnen leveren,

Sinds 16 mei 2015 ben ik dan ook officieel internationaal gecertificeerd NLP-trainer. Ik train vanuit veel levenservaring, met humor, passie en liefde. Samen met Willy.

Over Diana Riepsaame

Ik ben Diana Riepsaame, Register Hypnose & Regressietherapeut. Sinds 2021 begeleid ik met passie mijn cliënten in mijn praktijk “Het Kompassie Huis”, in Capelle aan den IJssel. Ik begeleid mijn cliënten op hun reis o.a. met:

Omgaan met verlies en rouwverwerking, Verwerken van trauma’s, Medische klachten, Angsten en fobieën, Omgaan met spanningen en burn-out, Persoonlijke groei, Het afleren van verslavingsgedrag, Het vergroten van zelfvertrouwen, en allerlei overige klachten, (zie website NBVH)

Ik maak daarbij gebruik van diverse technieken, zoals Hypnose en Regressie. Maar ik werk ook met lichaamsgerichte therapie, Systemisch coachen en beeldende therapie. Dit vaak in combinatie met cognitieve therapie en psycho-educatie.

Elke keer als mijn client zijn doel heeft bereikt en de praktijk verlaat ben ik weer dankbaar dat ik onderdeel van hun reis ben geweest. Het vertrouwen, de humoristische momenten maar ook de sessies die soms heftig kunnen zijn maken mijn vak dynamisch en het mooiste vak van de wereld.
Omdat ik zoveel passie voel voor mijn vak ben ik in 2022 gestart als docent. Ik geef onder andere de modules Technieken Hypnotherapie, Associatie training 1 en 2, Regressie 1 en 2.

Samen met mijn collega Willy van Vuuren train ik ook de opleiding Systemisch Coachen en Opstellen.