Familieopstellingen

oma-labij-en-zussenAls het gaat over Systemisch Werk (SW), spreken we meestal over Familieopstellingen, hoewel Systemisch Werk formeel breder is dan dat.

De familieopstellingen zijn bedoeld voor iedereen die ervoor openstaat om op een diepe laag van het mens-zijn (de ziel) verandering mogelijk te maken; voor zichzelf of voor een ander. Opstellingen werken veel intensiever dan coaching; het proces dat in gang wordt gezet gaat voorbij de psyche.

Wij zitten allemaal vast aan ten minste één systeem: ons gezin van herkomst en de familie die daaraan vastzit. Andere systemen die ons beïnvloeden zijn o.a. cultuur, politiek, school, werk, religie. Loyaal zijn aan welk systeem dan ook heeft consequenties. Dat kan zijn op een prettige, ondersteunende manier, maar is heel vaak ook op een beperkende, verstrikkende manier. In het laatste geval lijkt het soms bijna onmogelijk om jezelf te kunnen zijn. Ook al doe je nog zo je best, het jou belemmerende patroon lijkt zich steeds maar weer te herhalen. Vaak weet je zelf niet eens wat daar de oorzaak van is. Dan is het best denkbaar dat de bron al in een voorgaande generatie ligt!

Een opstelling heeft tot doel om weer ruimte te krijgen voor je eigen autonomie en authenticiteit. Als de systemische spelregels op de juiste manier worden toegepast en nageleefd in de opstelling, geeft dat altijd meer ruimte, vrijheid en perspectief voor de toekomst. Deelnemers voelen zich bijna allemaal een stuk lichter na afloop. (Hoewel ze zich, door de energie die vrijkomt, (tijdelijk) ook moe kunnen voelen.)

Begeleider: Willy van Vuuren

Wanneer: woensdag 3 januari, 7 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli 2024

Tijd: Inloop 19.00 uur; aanvang 19.30; einde ongeveer 22.00 uur

Locatie: Schinkelse Baan 6, Capelle aan den IJssel

Kosten: als representant betaal je een vrijwillige bijdrage. Een opstelling kost € 75,-

Aanmelden: meld je hier aan