Wat telt in het leven is niet puur het feit dat we geleefd hebben.

Het verschil dat we maken in de levens van anderen,

bepaalt hoe betekenisvol het leven is dat wij leiden.

Nelson Mandela

NLPplus – Introductie en Kennismaken

NLP is al sinds de jaren 70 de toonaangevende mogelijkheid jezelf en anderen – op alle vlakken van het menselijk functioneren – te leren kennen en verbeteren. Het leert je hoe je doet wat je doet, denkt, voelt en aanvoelt en hoe je daar, binnen de grenzen van het mogelijke, zélf de regie in kunt hebben. Stel dat je je van tijd tot tijd in de steek gelaten voelt, wat je erg verdrietig maakt; misschien zelfs eenzaam. Op het moment dat je gaat begrijpen hoe die emotie ontstaat, én je hebt de tools om daarmee om te gaan, heb je ineens de regie over jezelf veel meer in eigen handen. In plaats van te geloven, dat het leven je overkomt. Er opent zich een nieuw perspectief en nieuwe kansen. In een NLP opleiding leer je o.a. hoe dat in zijn werk gaat en hoe JIJ dat kan toepassen op jezelf.

Wij mensen zijn sociale wezens. En hebben maar één groot basis verlangen: erbij horen. Hoe dan ook. Dat maakt per definitie dat wij al vanaf de wieg (en wellicht zelfs daarvoor al) een grote loyaliteit hebben naar degene die ons opvoedt. We nemen principes, gewoontes, normen en waarden over in de hoop daarvoor erkenning te krijgen. De reacties van de omgeving zijn daarbij van ongekende waarde voor de bevestiging van dat verlangen. Ons aanpassingsvermogen gaat daarin soms zover, dat we onszelf op latere leeftijd niet eens meer herkennen. Waar is die vrolijke, spontane spring-in-‘t-veld van vroeger toch gebleven?

De plus achter NLP gaat over deze alinea. Over loyaliteit, verstrikking, balans, plek nemen, jezelf zijn. Wat voorgaande generaties te maken hebben met jouw gedrag, jouw denken en emoties.

Onze NLPplus opleidingen zijn uniek. De jarenlange (sinds 1992) deskundige NLP- en levenservaring gecombineerd met Systemisch Werk (sinds 2006) geven de opleiding een ongekende diepgang en blijvende nieuwe inzichten die verandering mogelijk maken. De bijzondere moeder/zoon combinatie in de rol van trainer, maakt ons een liefdevol duo met veel humor. Dat maakt dat de sfeer ontspannen en aangenaam is om ook met intensieve thema’s aan de slag te gaan.

Om te ontdekken wat ik bedoel, kun je dat het best komen ervaren tijdens de gratis introductie op zaterdag 3 december 2022. Inloop vanaf 9.00 uur. Aanvang 9.30 uur en afsluiting 12.00 uur.
Meld je wel even aan in verband met de beperkte ruimte.