NLPplus – Practitioner Zomeropleiding in Frankrijk
van 9 t/m 30 juli 2022

Waarom een zomeropleiding

Van 1998 tot 2014 hebben wij achtereenvolgens in Griekenland, Spanje, Frankrijk en Portugal de NLP opleidingen gegeven. Zowel Practitioners als Masters. Ontstaan uit een persoonlijk verlangen van mij, Willy, om het nuttige met het aangename te combineren, bleek het concept al snel succesvol. Deelnemers volgen een volledige opleiding in drie aaneengesloten weken en hebben voldoende vrije tijd om ook een echt vakantiegevoel te hebben. Omdat je gedurende deze tijd met elkaar in dezelfde flow zit deel je op een hele intense manier emoties, overtuigingen en elkaars gedrag. Dat maakt het integreren en toepassen van de NLP materie een ware uitdaging en een stuk eenvoudiger. Immers, je krijgt veel meer feedback; van elkaar en van je eigen ervaringen. Je bent elkaar support en geeft elkaar leerervaringen. Op een gelijkwaardige manier. We zijn allemaal met hetzelfde belangrijke doel bezig.
De vrije tijd tussen de middag en de vrije dagen, geven voldoende mogelijkheid om te genieten en een echt vakantie gevoel te hebben.
Voor wie is deze opleiding: voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen en een beter begrip wil krijgen van de menselijke mogelijkheden en toepassingen. Hoe doen we wat we doen; hoe is dat ontstaan. Ben ik er gelukkig mee en zo niet, hoe doe ik het dan anders/beter. Zijn dat eigen-waarden of ben ik (nog altijd) loyaal en heb ik daar last van. NLP (in combinatie met Systemisch Werk) geeft nieuwe perspectieven en biedt nieuwe keuzemogelijkheden. Aan jou om die te ontdekken en benutten. Een levensverrijkende opleiding!! Zowel persoonlijk als professioneel.

Locatie

Ferme Les Costes, de plek waar deze zomeropleiding gegeven wordt, ligt in het departement Ardèche, regio Rhône-alpes in Frankrijk.
Het landgoed, dat al enkele honderden jaren bestaat, is door de eigenaresse aangekocht als een ruïne. Het bestaat uit een hoofdgebouw en meerdere kleine huisjes. In 2001 hebben wij het als toenmalig Tarázát Instituut nog in de zeer primitieve staat meegemaakt. Inmiddels is het met behoud van het typische Ardéchoise karakter geheel gerenoveerd en zijn alle huisjes voorzien van de hedendaagse basisgemakken. De huisjes zijn eenvoudig, natuurlijk en zeer passend in de landelijke omgeving. Het water komt van de natuurlijke bronnen op het landgoed. Alle huisjes hebben een eigen terrasje met uitzicht op de bergen. De huisjes liggen op verschillende niveaus. Er is een zwembad en er is gratis wifi beschikbaar op een daarvoor bestemd terras (dus niet in de huisjes zelf).

Het verblijf

Naast de woning van eigenaresse Marjorie (ze is Nederlandse) zijn er 4 huisjes: L’ocation met 4 slaapplaatsen, La Cabane (gereserveerd voor de trainers), La Mairie met 2 à 3 slaapplaatsen en La Sagnette met eveneens 4 slaapplaatsen. Je verblijft met meerdere personen in een huisje. Er zijn slaapkamers met een 2 persoons bed en kamers met 2 eenpersoonsbedden. Alle slaapkamers zijn gescheiden van elkaar. De huisjes zijn ingericht als vakantiehuisje en dus van alle basis gemakken voorzien. Zoals een volledig ingerichte keuken. Vanwege de volledige verzorging zul je die nauwelijks nodig hebben.
Mocht je echt helemaal alleen willen slapen, dan is het mogelijk om een van de caravans te gebruiken die op het terrein staan.
Ook is het mogelijk om je eigen tent(je) mee te brengen en boven op de berg te slapen.

Natuur en omgeving

Het landgoed is een 30 hectare groot natuurterrein met voornamelijk kastanjebomen waar de gasten vrij kunnen rondwandelen. Het landgoed ligt midden in de natuur van de Monts d’Ardeche met prachtige wandelpaden en wegen waaronder La Dolce Via, een wandel- en fietspad dat de rivier de Eyrieux volgt tussen Nonières en Valence.

Het programma

Je aankomst is op zaterdag 9 juli 2022. Afhankelijk van het tijdstip, wordt er door Marjorie gezorgd voor een lunch, of het avondeten. Het trainingsprogramma start meteen de volgende dag, op zondag 10 juli. De laatste trainingsdag is op donderdag 28 juli. Vrijdag is een laatste vrije dag. Het vertrek is op zaterdag 30 juli.

Het schema ziet er als volgt uit:
9 juli aankomst
10/11/12 juli training
13 juli vrije dag
14/15 juli training
16 juli vrije dag
17/18 juli training
19 juli vrije dag
20/21 juli training
22 juli vrije dag
23/24 juli training
25 juli vrije dag
26/27/28 juli training
29 juli vrije dag en afscheid
30 juli vertrek naar huis.
De trainingstijden zijn ’s morgens van 8.30 – 12.30 uur en ’s middags van 14.30 – 18.30 uur.
Alle maaltijden worden in elk geval op de trainingsdagen gezamenlijk gebruikt. Ze zijn onderdeel van de opleiding.
Het ontbijt is vanaf 7.30 uur
De lunch is vanaf 12.30 uur
Het diner is om 19.00 uur

In deze trainingsdagen wordt het volledige NLP Practitioner programma getraind conform de eisen van de NVNLP. Terug in Nederland heb je dan enkele weken voor de integratie middels o.a. intervisie. De opleiding is geaccrediteerd door de NVNLP. De toetsing en certificaatuitreiking vindt plaats in Capelle aan den IJssel op za. 24 en zo. 25 september 2022.

Verblijf en verzorging

Deze opleiding is volledig verzorgd. Dat wil zeggen: van de lunch op de dag van aankomst tot en met de lunch op de dag van vertrek. *
Onze gastvrouw is een geweldige kokkin en kookt vanuit een grote diversiteit aan culturen. Bijna alles is biologisch en komt uit eigen tuin op het landgoed. Er wordt voornamelijk vegetarisch gekookt, maar voor de vleesliefhebber is er 2x per week vlees en tevens 1x keer per week vis. De veganisten komen eveneens aan hun trekken. Ook met andere dieetwensen, mits van tevoren doorgegeven, zal rekening gehouden worden.
Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en liggen de handdoeken voor je klaar. De bedden worden wekelijks verschoond, de handdoeken meermaals.
* Mocht je op een vrije dag “buiten de deur” willen eten, staat je dat helemaal vrij. Het geeft echter geen recht op restitutie voor niet genoten maaltijden!

Kosten

Deze zomeropleiding gaat je € 3.750,- all in** kosten.
Dat wil zeggen: de NLPplus Practitioner kost je 2.385,-. Dat is inclusief syllabus, schrijfblok, 2x 1 : 1 begeleiding, de certificatie en het certificaat.
Ter plaatse betaal je aan Marjorie € 1.365,- voor je verblijf en volpension verzorging zoals eerder beschreven. Dat kan o.a. met Pay-Pal of contant.
**vervoer is voor eigen rekening.

De trainers

Deze opleiding wordt gegeven door Willy van Vuuren en Patrick Haak. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er 1 of meer assistenten zijn.

Aantal deelnemers

Deze opleiding gaat door bij minimaal 6 deelnemers. In de huisjes kunnen max. 10 deelnemers. Als ook caravan of eigen tent wordt gebruikt  gaan we tot een maximum aantal van 15 deelnemers.

Aanmelden en bereikbaarheid

Enthousiast en zin om mee te gaan? Aanmelden doe je hier.
Heb je vragen? Bel me dan gerust: 0654 675210.
Na je aanmelding nemen we contact met je op en maken een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting. Je krijgt dan ook het adres en de opties hoe er te komen.