Mastering your Mission

Wij mensen zijn sociale wezens en geestelijk van oorsprong. We ZIJN onze Missie; dat wil zeggen dat we met een bijzondere taak in het leven gekomen zijn. En we de ander nodig hebben om deze taak op een gelukkige manier te vervullen. Of dat nu in ons privéleven is of professioneel, we kunnen niet zonder elkaar.

Met Missie bedoel ik: Essentie, Kern of Ziel. Het is ons levenskompas; dat waar we voor gaan en voor staan. Onze bezieling, passie, drijfveer en vooral onze ethiek. Ook, of juist, in het zakendoen.

Omdat we sociale wezens zijn, zijn we ook loyaal. Aan de normen en waarden die we als waarheid hebben aangenomen vanaf onze geboorte. En dat is heel vaak niet in overeenstemming met wie we bedoeld zijn te zijn. Om erbij te horen doen we allemaal, zonder uitzondering, concessies die ons van onze talenten afhouden. Vanaf de wieg zijn we gefocussed op “doe ik er wel toe; mag ze me wel; ben ik gewenst”… en dergelijke. We stemmen ons af op onze niet realistische doch instinctmatige interpretaties en voldoen daarmee aan de verwachtingen van anderen zonder te weten of dat klopt. Heel begrijpelijk en oohh zo jammer. Ik noem het zonde.

Ook zakelijk gezien heeft elk bedrijf een Missie. Dat waar het bedrijf voor gaat en wat jij als klant mag verwachten. De normen en waarden van het bedrijf staan ten dienste van deze Missie. Als er sprake is van een familiebedrijf, dan komen die criteria dus al van een (of meer) generatie(s) terug en hangt het van de loyaliteit van de huidige bedrijfsvoerder af, hoe daar mee omgegaan wordt. De belangen, ten dienste van de Missie, zijn voor een groot deel afhankelijk van jou, ondernemer of leidinggevende. Van werknemers wordt een commitment verwacht voor dat doel. Verantwoordelijkheid (mee) dragen om het bedrijf tot een succes te maken. Soms zelfs tegen de eigen belangen en criteria in.

Maar is jouw essentie in overeenstemming met de Missie van jou als ondernemer, leidinggevende of zelfs van jouw bedrijf? Word je écht blij en gelukkig in jouw professionele rol met betrekking tot jouw levenstaak?

Voor professionals die dit uitgangspunt en zichzelf serieus nemen en zich hier verder in willen ontdekken en ontwikkelen heb ik het traject Mastering your Mission ontwikkeld. In 5 op maat gemaakte sessies van ongeveer 1 1/2 uur gaan we 1 : 1 met een specifieke vraag van jou aan de slag. Daarin werken we onder andere aan:

  • Wat je wilt ontdekken, verbeteren, of zelfs vanaf wilt. Mentaal, fysiek en emotioneel.
  • We gaan na, wat jouw missie is en of je die ten volle leeft, zodat je gelukkig en succesvol bent.
  • Wat jouw talenten/kwaliteiten zijn en of je die optimaal benut. Voor jezelf en naar anderen.
  • Wat je overtuigingen zijn, van nu, vroeger en naar de toekomst. Of dat jouw eigen-waarden zijn. Of ben je nog altijd loyaal aan waarden “zoals dat hoort of van je verwacht wordt”?
  • Durf je feedback te geven en waar nodig te confronteren als dat het belang van de situatie dient?
  • Wat voor jou verder nog belangrijk is.

 
Praktische informatie:

Wanneer: op afspraak

Begeleider: Willy van Vuuren

Locatie: Diaspoor, Schinkelsebaan 6 Capelle aan den IJssel

Kosten: dit traject kost € 1.250,- excl. BTW

Extra: uiteraard is het mogelijk dit traject met een heel team te doen. Op elke gewenste locatie (zelfs in het buitenland). Ik maak graag een afspraak om een op maakt gemaakte aanbieding te doen.

Voor het maken van een afspraak: neem contact op.